Blogs

Plichten erkend referent? Doe de compliance check!

16-04-2021

Als HR manager houdt u in de gaten of u aan alle verplichtingen voldoet als erkend referent. Toch? Het zijn er nogal wat: de informatieplicht, de administratieplicht en de zorgplicht. Alledrie met hun eigen subregels en -plichten. Daarnaast bent u ook nog eens verantwoordelijk voor de terugkeer naar land van herkomst én dient u te letten op de salarisnormen.

Vervelende gevolgen

Dat is niet niks. Zeker als u weet dat de IND steeds vaker controleert, en dat achteraf in plaats van bij verlening van de vergunning gebeurt. Daarbij komen ze regelmatig administraties tegen die niet op orde zijn, vaak omdat een regel niet goed is begrepen, of simpelweg door een slordigheidje. Het gevolg is een waarschuwing, boetes of zelfs intrekking van het erkend referentschap.

Doe de Immigratie Compliance Check

Weet u of u compliant bent wat betreft uw plichten? Doorloop onze snelle Immigratie Compliance Check van slechts 10 ja/nee vragen en ontvang direct een indicatie* over de mogelijke status van uw immigratie dossier(s).

Wilt u zeker weten dat u voldoet aan de regels? Bekijk onze Audit Immigratie of bel (gratis) met een van onze experts. Die kennen alle regels, plichten en complexiteiten door en door.

*de uitslag van deze check geeft een globale indicatie van uw compliance met de regels. Door complexiteit en het unieke karakter van elke individuele situatie is het altijd verstandig op detailniveau te (laten) kijken naar de compliance van uw administratie.

Terug naar het overzicht

Wilt u een expert spreken voor uw grensoverschrijdende arbeidszaken?

Vraag een gratis adviesgesprek aan