Nieuws

Vestigingsklimaat in Nederland biedt MKB volop kansen

16-07-2019

Internationalisering wordt steeds belangrijker voor bedrijven om het hoofd te kunnen bieden aan de concurrentie. Vooral voor het (grotere) MKB speelt de beschikbaarheid van internationale kennismedewerkers een belangrijke rol. Snel anticiperen op strategische kansen, met de juiste kennis beslissingen nemen en internationale mogelijkheden signaleren en verkennen. Door deze ontwikkeling groeit de behoefte aan internationaal georiënteerde kennismedewerkers explosief. Dat maakt dat deze groep medewerkers schaars is en dat procedures voor het verkrijgen van een werkvergunning langer duren. Toch loont het om internationaal medewerkers te werven. Maar welke partij kan u hierbij helpen?

VESTIGINGSKLIMAAT IN NEDERLAND BIEDT KANSEN

Hoe goed doet Nederland het als vestigingsland en welke mogelijkheden biedt dit voor internationals in Nederland? Een paar feiten en cijfers op rij:

Nederland is:

  • wereldwijd het 7e land op de export ranglijst;
  • 8e mondiale concurrerende economie ter wereld;
  • 9% van het MKB is betrokken bij internationale samenwerkingen;
  • 77% van het bedrijfsleven zoekt ook internationaal naar collega’s;
  • met begeleiding door Exterus verloopt de immigratie van internationals naar Nederland gemiddeld 20% sneller, omdat wij de procedures in Nederland goed kennen.

EXTERUS HEEFT DE KENNIS OM OOK U BIJ TE STAAN

Exterus helpt u bij de juridische en administratieve zaken rondom de immigratie van uw internationale kennismedewerkers. Dit doen wij met zorg, en met oog voor de cultuur waaruit de immigrant afkomstig is. Dat maakt dat wij internationaal reeds voor veel bedrijven kennismigratie hebben mogen begeleiden. Met als resultaat dat onze klanten niet hebben stilgestaan maar juist konden groeien.

BENIEUWD WAT EXTERUS U INTERNATIONAAL BRENGT?

Bel ons gerust voor het maken van een afspraak. Dan kijken we samen hoe we ook uw onderneming internationaal op de kaart kunnen zetten of houden.

Terug naar het overzicht

Wilt u een expert spreken voor uw grensoverschrijdende arbeidszaken?

Vraag een gratis adviesgesprek aan