Nieuws

Mogelijke belastingteruggave voor (internationale) werknemers

22-10-2020

Mogelijke belastingteruggave voor (internationale) werknemers

In de afgelopen periode zijn wij benaderd door werknemers die een verzoek tot het doen van aangifte inkomstenbelasting 2019 van de Belastingdienst hadden ontvangen. Deze werknemers hadden niet eerder een dergelijk verzoek ontvangen.

Meestal is een brief van de Belastingdienst geen goed nieuws. Een uitnodiging van de Belastingdienst betekent namelijk dat je verplicht bent aangifte te doen. Maar hier zou mogelijk ook een belastingteruggave uit voort kunnen vloeien. Daarnaast zou ook een teruggave over eerdere jaren aan de orde kunnen zijn. Internationale werknemers die in voorgaande jaren Nederland zijn binnengekomen of hebben verlaten, hebben mogelijk recht op een belastingteruggave bij het indienen van hun aangifte inkomstenbelasting. Er kan nog steeds een belastingaangifte worden ingediend over het jaar 2015 en later. Wij zijn van mening dat het zonde is om geld op de bank bij de Belastingdienst te laten staan.

Heeft u een werknemer, of bent u een internationale werknemer, die Nederland is binnengekomen of heeft verlaten tussen 1-1-2015 en 31-12-2019 en/of wilt u weten of er recht is op een teruggave bij het indienen van een Nederlandse belastingaangifte, neem dan gerust contact op met Jantiene van der Velden via [email protected]. Wij bieden u een gratis quickscan om de teruggave te berekenen en indien akkoord kunnen wij u daarna assisteren bij het opstellen en indienen van uw belastingaangifte bij de Belastingdienst. Uiteraard doen we dit met onze persoonlijke service en tegen onze scherpe tarieven.

Terug naar het overzicht

Wilt u een expert spreken voor uw grensoverschrijdende arbeidszaken?

Vraag een gratis adviesgesprek aan